Vložil lake, 30. Duben 2014 - 21:33

Paní Jarmilo,
napřed si ujasněte s kým jste Vy osobně v právním vztahu. Máte smlouvu o dodávce služeb se společností XY? Pokud ne, máte smlouvu o dodávce služeb se SVJ? Vysvětluji: tato smlouva = stanovy SVJ.

Pokud služby poskytuje SVJ a je to uvedeno ve stanovách, pak si ještě zjistěte, zda podle stanov je Vám uložena povinnost obracet se ve věci reklamací na jinou osobu nežli na SVJ. Ve stanovách by muselo být uvedeno, že SVJ se v některých záležitostech nechá zastupovat a že povinností vlastníka jednotky je obracet se přímo na tohoto zástupce.

Pokud ve stanovách nic takového nemáte, pak Vaším poskytovatelem služeb je SVJ a Vy se obracíte pouze na SVJ. Nejste povinna akceptovat žádný papír s vyúčtováním od jiné osoby. Nejste povinna bavit se s nikým jiným nežli se SVJ.

V některých společenstvích je nutné vychovávat členy výborů jako žížaly: když jim vědci pouštějí do těla elektrické výboje v určité části kompostu, žížaly se naučí vyhýbat se těmto místům. Když budete takto vychovávat členy vašeho výboru, snad nakonec pochopí, že se nemohou schovávat za jakousi společnost XY. Že je to pouze SVJ, kdo je partnerem vlastníků jednotek ve věci služeb.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.