Vložil lake, 18. Duben 2014 - 6:34

Honzaha,
píšete zde o jakémsi neplatném usnesení – ale necitujete jeho znění. Nemůžete tedy dostat žádnou použitelnou odpověď. Račte pochopit: my nejsme jasnovidci.

Naprosto jisté je pouze jedno: máte vadné prohlášení vlastníka. Inu, jako obvykle. Vaše závěry o vlastnictví balkonu jsou nepodložené.

Je-li balkon „příslušenstvím bytu“, jak píštete, neříká to vůbec nic o tom, kdo je vlastníkem toho balkonu. Vezměte si zákon č. 40/1964 Sb. platný v době, kdy bylo prohlášení vloženo do katastru, a najděte si v něm definici „příslušenství by­tu“.

Naopak je možná tato úvaha: Jestliže původní vlastník nevyčlenil balkony v prohlášení výslovně do vlastnictví jednotlivých vlastníků jednotek, pak zůstaly jako celek mezi společnými částmi domu.

Nerozumím, proč se o tom bavíte se SBD. Vadné prohlášení vlastníka lze změnit, a to buď dohodou všech vlastníků, nebo rozhodnutím soudu. Co má SBD s tím společného?

Nerozumím ani, proč se se SBD bavíte celé dva roky, a netušíme o čem. Ztrácíte čas. Pokud se něco odhlasovalo na shromáždění, o čem bylo SVJ oprávněno rozhodnout, pak šestiměsíční lhůtu jste dávno promeškal.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.