Opět § 11 80 a stanovení výše příspěvků vlastníkům jednotek

Vložil výbor (bez ověření), 14. Únor 2014 - 1:44 ::

§ 1180 (1) Nebylo-li jinak určeno, přispívá vlastník jednotky na správu domu a pozemku ve výši odpovídající jeho podílu na společných částech. Slouží-li některá ze společných částí jen některému vlastníku jednotky k výlučnému užívání, stanoví se výše příspěvku i se zřetelem k povaze, rozměrům a umístění této části a rozsahu povinnosti vlastníka jednotky spravovat tuto část na vlastní náklad. (2) Příspěvky určené na odměňování osoby, která dům spravuje, nebo členů jejích orgánů, na vedení účetnictví a na podobné náklady vlastní správní činnosti se rozvrhnou na každou jednotku stejně.

Ve stanovách je uvedeno. Výše záloh bude v následujcí struktuře:

  1. záloha na služby – toto je jasné, dál už to jasné není.
  2. záloha na příspěvek na správu domu dle § 1180 odst.1
  3. záloha na vlastní správní činnost dle § 1180 odst. 2
  4. dlouhodobé zálohy na správu a údržbu domu.

Jak to vidíte, jsou zálohy 3. a 4. součástí výše zálohy 2, nebo jsou to další platby? Společenství vzniklo dle zákona 72/1994 Sb., ve stanovách se cituje NOZ. Co jsou vlastně vlastníci jednotek povinni platit. Vyzná se v tom někdo, my tedy ne. Poradí nám někdo. Ke stanovám jsem měli pripomínky, které nebyly vůbec akceptovány. Ovčané to schválili tak, jak uvádíme.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.