Vložil lake, 28. Prosinec 2013 - 18:28

Vážená ik,
co Vám jedna paní povídala je nesmysl. Co si o tom myslíte Vy je bezvýznamné. Rozhodující je pouze to, že žádný zákon neukládá nikomu povinnost nainstalovat měřidla tepla (kalorimetry), ani jakési „měřáky“, ani indikátory rozdělení topných nákladů (IRTN).

V § 7 zákona č. 406/2000 Sb. je pouze cosi tajemně naznačeno. Zákon hovoří o přístrojích registrujících dodávku tepelné energie, ale nikdo netuší, co by tento nový právní pojem měl znamenat. Příslušné ustanovení zákona je tedy nejen neúčinné, ale je absolutně neplatné pro neurčitost a pro absenci podzákonného právního předpisu, na který se odvolává.

Nikdo seriózní Vám dnes neřekne co a v jakém rozsahu se bude v budoucnu instalovat: zda jedno registrační měřidlo dodaného tepla (tzv. předávací kalorimetr) pro dům, nebo snad něco i na radiátory v jednotlivých bytech? Nevědí to ani odborníci v oboru vytápění, ani pracovníci bytových družstev. Ani Vaše známá o tom nic netuší.

Skutečnost je přesně taková, jakou jsem už popsal v první odpovědi tazatelce: dnes neexistuje právní předpis, který by nařizoval (ani dnes ani do budoucna) osazení bytů měřidly tepla či indikátory rozdělení topných nákladů. Pravděpodobně se do konce roku 2014 dočkáme nového prováděcího předpisu k zákonu č. 406/2000 Sb., ale současně platná vyhláška č. 194/2007 Sb. se o tom nezmiňuje ani slovem. Takže Vámi tvrzená povinnost NEEXISTUJE.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.