Vložil X (bez ověření), 24. Říjen 2013 - 11:56

Také mne překvapilo, že se paní Koulová ani slovem nezmínila o způsobu rozdělení nákladů na pořízení nového výtahu. Je ale zřejmé, že pokud s novým výtahem nesouhlasí, pak jí těžko může někdo vnutit spoluvlastnický podíl proti její vůli. Již jste zmínil dřívější diskusi, kde lake cituje příslušný judikát:

„Nelze nutit podílového spoluvlastníka, aby souhlasil s vytvořením další věci, jež by měla být v jejich spoluvlastnictví.“

Je možné a pravděpodobné, že ostatní vlastníci včetně výboru o tomto nevěděli a domnívali se, že náklady jednoduše zaplatí z „FO“. Pak ale budou muset otázku vlastnictví výtahu a tím i úhrady nákladů znovu přehodnotit. Záleží do značné míry i na tom jak bylo příslušné usnesení (event. písemná dohoda) formulováno. Možná se najdou i další, kteří se nebudou chtít podílet na nákladech. Určitě bych to čekal od vlastníků přízemních bytů. U 1. patra je to trochu dvojsečné. Nikdo nemůže vědět, jestli výtah nebude v budoucnu potřebovat.

V každém případě výtah se již staví a někdo náklady uhradit musí, ať už bude dokončen a zprovozněn nebo ne. Také jsem vyrozuměl, že nesouhlasí jen paní Koulová.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.