Vložil lake, 26. Září 2013 - 19:35

Pane stevo27,
z Vaší odpovědi plyne zejména to, že nevíte, kdo je většinovým vlastníkem jednotek v domě. To je pro člena výboru naprosto fatální nedostatek. Napsal jste: „By[t]ove druzstvo má stále vatsinový podiel viac ako 65%“. Pak jste napsal, že většina podílů je v majetku dvou fyzických osob: „… oni dvaja maju viac ako 65% vlastnictva“. Obojí nemůže být pravda zároveň.

Pokud snad z neznalosti nezvete na shromáždění většinového vlastníka, pak všechna „přijatá“ usnesení mohou být označena za neplatná. Totéž platí pokud se hlasování účastní nečlenové SVJ – nájemci.

Píšete, že SVJ komunikuje s nájemci. To by mělo smysl pouze tehdy, kdyby potom ti z nich, kdo jsou členy družstva, prosadili toto na členské schůzi družstva. Jinak pouze ztrácíte čas jednáním s osobami, které nejsou k ničemu oprávněny a o ničem v SVJ nerozhodují.

Pokud většinovému vlastníkovi nebyla řádně oznámena výše záloh na služby, zcela správně nic nikomu neplatí. Pokud nebylo přijato usnesení shromáždění o výši záloh na správu domu, nebo rozpis těchto záloh nebyl řádně oznámen většinovému vlastníkovi, pak zcela správně nic nikomu neplatí.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.