Vložil Anonymous, 30. Leden 2008 - 12:07

Ve Vašem dotazu chybí podstatné informace, např. na čí účet a jak dlouho chodily příspěvky od vlastníků jednotek, jestli správce vyčíslil správně pohledávku nebo závazek z toho, že za vás sice platil služby, ale zároveň přijímal po určitou dobu finanční prostředky na svůj účet.

Jak jsem si přečetla, zajímá Vás, jestli nebudete mít problém s FÚ. Mne by jako vlastníka spíše zajímalo, jestli budou správně vykázány pohledávky nebo závazky z tohoto dočasného finančního propojení se správcem.

Pro kompetentního správce by neměl být problém pohledávky nebo závazky ke konkrétnímu datu vykázat. Každou fakturu, kterou za vás po tomto datu uhradí, může zaúčtovat jako zvýšení své pohledávky za vaším SVJ. Následně Vám předloží celkové zúčtování, ze kterého bude zřejmé, kdo má doplatit rozdíl a v jaké výši. Požadujte, aby bylo zúčtování přehledné a srozumitelné, nejasnosti si nechejte vysvětlit. Dokud nedostanete srozumitelné a řádně podložené informace, nic neplaťte. Chyba je na straně správce. Teď by se měl snažit ji napravit.

N. Klainová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.