Svolání schůze v kratším termínu - havarijní stav komínu

Vložil prizako (bez ověření), 3. Září 2013 - 9:52 ::

Dobrý den Vám přeji. prosím Vás, hledám hodinu, ale asi jsem slepá patrona. Malý dotaz. Jsme bytový dům, který má 5 byt. jednotek a každá má svého vlastníka. SVJ máme, nyní provádíme rekonstrukci střechy a za tři týdny zateplení domu. Toto vše, včetně úvěru, který čerpáme je schváleno 100% vlastníků.
Nyní se zjistilo, že komín se nám přes tuto zimu rozestoupil, prostě se musí opravit. Na všechny práce na domě (zateplení a střecha) máme úvěr 800.000,–Kč a do něj se plus minus vejdeme. Máme ještě nějaké peníze naspořené.
Oprava komína je asi za 40.000,.Kč. Mám, příbuzného, který se živí zedničinou a komínů už opravil, nebo vystavěl desítky. Firma, která nám bude dělat zateplení ho často zamestnává, když potřebují splnit termíny.
Jde mi o to,

  • zda mohu jako pověřený vlastník z naspořených peněz nechat komín opravit (jako příbuzný by nám jej opravil asi za 20.000–25.000,–Kč,
  • nebo zda musím svolat schůzi
  • Pokud ano, zda ji mohu v tomto případě svolat dříve, než-li po 15ti dnech od vyvěšení svolání schůze, protože se musí komín opravit ještě před položením střešní krytiny.

Zde je naše SVJ http://rejstrik-firem.kurzy.cz/…-322-mnisek/

Moc děkuji za odpověď

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.