Vložil Matějka Jaroslav, 25. Leden 2008 - 11:07

Vážený pane Luboši. Rozdílné náměry mohou být i v případě jsou-li dobře instalovány RTN. Náměr se skutečně odvíjí od množství „vyzářeného“ tepla s otopného tělesa, závisí tedy na nastavení termostatické hlavice, respektive na otevření či zavření přívodu otopného média (vody) do radiátoru.

Ve vyhlášce 372/2001 Sb. je na takový stav pamatováno; rozdíl v teple na 1m2 nebo v nákladech na 1m2 v jednotlivých jednotkách-bytech nesmí být od průměrných nákladů v domě připadající na 1m2 nižší o více než 40% a vyšší než 40%. Jsou-li zjištěny rozdíly, musí se uskutečnit přepočet tak, aby náklady v jednotlivých jednotkách-bytech byly v souladu s vyhláškou.

Druhou věcí jsou vady RTN. Od dodavatele, montážní firmy, máte v technických podmínkách či záručních listech pro RTN stanovenou životnost baterií. V případě, že baterie „nevydrží“ ani 50% životnosti, doporučuji uplatnit reklamaci. Je nutné sledovat dobu užívání RTN a plánovat centrálně výměnu baterií ve všech RTN. Na některých RTN je možné zobrazit životnost baterie. Konzultujte s vaší montážní firmou či odečítatelem.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.