Vložil Neználek' (bez ověření), 5. Červen 2013 - 11:34

…Obracím se na Vás s dotazem ohledně vyúčtování nákladů za výtah…

  • prima facie se jeví, že by bylo účelnější aby jste Váš „zápis“ a „stanovy“ – uložil na třeba na server USCHOVNA.CZ a jistě se Vám rad dostane… neboť jinak jde pouze o „šamanismus“ plynocí z nepřesných formulací.

…od třetího nadzemního podlaží podle počtu osob…

  • to odpovídá že ustanovení §11/7 již 12-let zrušené vyhlášky „ministerstva financí o nájemném z bytu“. Bez platného „ujednání“ nebude možné takto rozúčtovat za rok 2014 – viz. zák. 67/2013
  • neodpovídá to zdravému rozumu – doporučuji pravidla změnit a zahrnout i „dopravní vzdálenost“ a platba podnikatelem by také měla být vyvážena – neboť zde jistě není možné paušalizovat kritériem „počtu osob“ ale „účelem používání“. Na tom ale musíte nají shodu ve společenství, kterou materializujete v nových pravidlech

…Víme, že výtah nepoužíváme, přesto si myslíme, že máme nárok znát celkové náklady na dům…

  • ano, i já se domnívám že nepochybně máte. Tvrzení, že „…výtah nepoužíváme, a proto ho nemáme ve vyúčtování uveden…“ použité ve smyslu znemožnění kontroly rozúčtování je účelové „klamstvo“. Uvědomte si že Vy nevíte zda vybírané zálohy stačí nebo nestačí na Vámi popsaný „spotřebu energií a spotřebního materiálu“ – pokud nestačí a to je pravděpodobné, pak nepochybně je hrazen z Vašeho „FO“ – měl by to být sice příspěvek ale věřím že nevíte z čeho se skládá a nevíte tedy zda není používán na „sanaci“ nákladů za výtah – tedy jako „FO“.

…s odůvodněním, že o platbách za výtah rozhoduje společenství a ne firma…

  • SVJ může správní firmu pověřit čím chce. Pro Vás je důležitá znalost USNESENÝCH pravidel dle (§9/14/e ZVB) a pravidel pro rozúčtování služeb. není li jich nelze než vést „boj“.

…byly schváleny zálohy na výtah od třetího nadzemního podlaží i vyúčtování podle počtu…

  • je třeba aby zde jste uvedl doslovné znění usnesení, neboť co uvádíte je nesrozumitelné: výběr záloh není totéž co rozúčtování a co vyúčtování. Pokud jste schválili výběr záloh pouze od 3-tího patra… nemá to souvislost s rozúčtováním (tj. rozdělením hrazení nákladů!) ani s vyúčtováním (tj. co bude uvedeno na papíře předaném po zúčtovacím období vlastníkům).

…zda jde o střet zájmů, když předseda výboru je současně…

  • já bych to tak chápal. Budete muset o tomtéž přesvědčit ostatní spoluvlastníky a do Výboru zvolit osobu „kopající“ za SVJ a nikoli za zájmy dodavatelské firmy.

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.