Vložil lake, 28. Březen 2013 - 6:26

Pane Viktore, i Vaše „přednáška“ je naprosto zbytečná. Ztrácíte čas.

Je naprosto bezvýznamné co si myslí 80% členů různých SVJ a 50% čtenářů tohoto webu. Nezajímá mne, že si pletou platbu nájemného s hrazením záloh na správu. Proč se o tom vůbec zmiňujete? Chcete tím snad říci, že je to tak v pořádku? Že se tomu všichni máme přizpůsobit? Nebo co vlastně chcete světu sdělit?

Odpovídám konkrétnímu tazateli na jeho konkrétní dotazy. Račte si přečíst oba dva příspěvky pana Raka ze dne 26.03. a 27.03.2013: jsou to lamentace nad neutěšenou situací v jeho SVJ a nedostatkem jakéhokoliv průhledného a kontrolovatelného plánování budoucích nutných výdajů. Netuší ani k čemu je částka určena, jaká část z ní je krátkodobá záloha a co dlouhodobá záloha.

Řešením jeho konkrétních problémů jsou dvě slova: Reserve Study. To neokecáte. Pokud bude tazatel snad potřebovat vysvětlení k pojmu „Reserve Study“, nechť položí doplňující dotaz a bude mu odpovězeno.

Vás prosím: buď raďte tazatelům, nebo alespoň neškoďte. Remcalů neschopných poradit a minusovačů je zde plno.

lake

P.S. Reserve Study není pouhý dlouhodobý finanční plán. Neporozuměl jste obsahu pojmu, i když odkazy jsem Vám poskytl. Jde o studii zbytkové životnosti společných částí a technických zařízení domu, včetně dlouhodobého plánu předpokládaných nutných výdajů na správu, provoz, údržbu a opravy domu, včetně dlouhodobého finančního plánu tvorby zdrojů ke krytí těchto výdajů.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.