Vložil taky vlastník (bez ověření), 25. Březen 2013 - 15:45

ještě doplním:

(1) naše SVJ nemá zařízení pro online odečty (pouze rozúčtovatel a tím je správce, který to pro nás JEDNOU ROČNĚ odečte)

(2) ve smlouvě se správcem není způsob odečtů specifikován (kvůli dodávce vodoměrů se s nim smlouva o správě nijak neupravovala – alespoň co mně je známo)

(3) jak má SVJ zjišťovat, že vodoměry fungují TAK jak mají (radiový odečet máme BEZPLATNĚ pouze 1× ročně a to výhradně za účelem rozúčtování. Za kontrolní odečty za účelem průběčné kontroly ať již funkčnosti odečtu nebo průběžného „rozevření nůžek“ mezi fakturovanou a napočtenou hodnotou chce rozúčtovatel 140Kč/1vodoměr resp. je to ve výši měsíčního paušálu za jednotku a za zpracování chce dalších 800Kč/hod protože podle něj taková „detektivní činnost“ (jako je zjišťování zda dákově odečítaný vodoměr je nebo není funkční) již obsahem smlouvy není)

(4) pokud Postup použít nelze…, tak jaký lze?
nějak se to prostě rozpočíst musí. Píšete sice, že vino je SVJ – to ale nemá jiné prostředky než ty vybrané na zálohách nebo jako mimořádné příspěvky. Pokud ale výbor nemá co lézt do bytů aby zjistil proč jsou nefunkční vytipované vodoměry resp. ani nemáme možnost ty vadné kusy vytipovat, tak to jsme asi v .....i že?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.