Vložil Karel-IV (bez ověření), 20. Leden 2013 - 18:37

děkuji pane Lake. Nejsem právník ani nevím zda jsem vše podstatné uvedl již v prvním dotazu ale ještě bych se zeptal:

Napsal jsem, že jsem žádná pravidla nedohledal a bylo mi sděleno, že žádná nejsou (a jiná prý ani navrhována nebudou a ode mne také ne, protože tomu údajně „houby rozumím“).
Proto se domnívám že postup rozpočtu bude stejný za rok 2012 jako byl za rok 2011

  • rozumím Vám dobře?
    Stav kdy pravidla buď neexistují (což na 100% nevím) ale na 100% nebyla přiložena (ani po písemné žádosti jako podklad pro vyúčtování-2011) a to včetně všech faktur (poskytnuty mi byly pouze ty na spol.ele.)
    je stavem cituji Vás „K nějaké „opravě vyúčtování“ není žádný právní důvod“ ??
  • máte příklad nějakého „právního důvodu“ který by vedl k opravě vyúčtování. Já to vůbec nechápu.
    Pouze prostě předpokládám, že i za rok 2012 mi bude nepochybně naúčtována elektřina kterou jsem NEMOHL odebrat, už proto že přes zmíněné – FAKTURAČNÍ – elektroměry nejsem připojen.
    A domnívám se, že už tento fakt by měl postačit k tomu, abych nemusel navrhovat hledání „černé přípojky“ (…předpokládám že myslíte na mé vlastní náklady…) nebo chtít nějaká „jiná“ pravidla (…když vše svědčí tomu, že nejsou žádná, pak cokoliv je změna… jenže nikdo o ní nechce ani slyšet…).
    A také proto, že i zde na Portále jsem našel nějaké příspěvky tvrdící, že mohu platit pouze za „služby“, které odebírám a nemohu být nucen platit za to, co fyzicky ani odebírat nemohu (snad se to týkalo odběru studené vody, teď to přesně nevím…)

  • pokud jde o „krádež“ – já jsem to tak označil, ale já nevím zda jde o krádež v právním slova smyslu. Mně ale připadá, že když nějakou „službu“ nebo plnění odebírám bez řádné smlouvy a jestli úmyslem nebo bez – já nedokážu posoudit, pak asi něco bude špatně. Tím chci jen říct, že jsem byl nedávno v technických prostorech druhého vchodu a kde jsem toto náhodou „něco“ viděl. Myslíte, že má smysl jít za výborem s tím, že chci vpustit do prostor ve vchodě ve kterém nebydlím a kde někdo „podle mne“ odebírá elektřinu způsobem o kterém se důvodně domnívám, že není oprávněný a že to potřebuji zdokumentovat – že mi vyhoví? Místnost je zabezpečena tak, aby prostě nebylo na první pohled zjistitelné cokoli – ano ale prostě jsem to viděl, zřejmě chybou těch zlodějů
    Takže mým jediným hmatatelným vodítkem pro „odpor“ jsou ty faktury a mimo jiné jedna nezúčtovaná záloha (na to mi bylo odpovězeno doslova „…no tak tam není, no. Bude tam příští rok. Kvůli tomu nové rozúčtování dělat nebudeme“). No, takže mi to naúčtovali, no a teď mi vyhrožují exekucí. No a potom co jsem si přečetl toto: http://www.novinky.cz/…hradily.html tak mne přešel humor.
  • a když jsem uvedl 12× tak se není důvod domnívat, že to příště nebude 100×. Víte já nevím kdo na tom participuje. Třeba dostávají vlastníci z mého vchodu „drž-hubné“ já nevím. Ale obávám se toho, aby společná elektřina (konkrétně POUZE osvětlení!) podpořená v minulém roce schodišťovými automaty za 40.000 nestála v příštím roce 100.000 ročně jen proto, že na ni nebude napojeno 1.5 bytu jako nyní ale třeba 5 bytů všech těch co na tom nějak „participují“.

Jinak ale děkuji za Vaši snahu.

Karel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.