Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 2. Listopad 2012 - 2:19

…pokud byl majetek nakoupen ke správě, tak náklady na správu musí hradit…

  • z čeho spoluvlastník-nečlen Výboru pozná, že co bylo nakoupeno – je nakoupeno „na správu“?

…SVJ nakupuje z pokladny nebo z běžného účtu…

  • této „sofistikované“ odpovědi nerozumím: tazatel se neptal kam by pro peníze „šmátlo“ ale kde by se na tom účtu vzaly a zda by je musel uhradit del §15/1
  • a ani v odkazovaných příspěvcích jsem nenašel jak by se v pokladně objevily „vlastní prostředky“ – jako jsou úroky – které by mohlo SVJ použít na nákup.

…majetek ve vlastnictví SVJ by se zohlednil v prodejní ceně jednotky…

  • jak se zjistí hodnota majetku „ve vlastnictví SVJ“ tedy cizí právnické osoby resp. jak to zjistí spoluvlastník před jejím prodejem?
  • spoluvlastník má dle ZoVB podle mne podíl na společných prostorech. Z čeho (§ ?) ale konkrétně podle Vás plyne možnost „zohledňovat majetek ve vlastnictví SVJ“ – do prodejní ceny zvlášť když ZDE uvádíte cit. „…Členové SVJ jsou v podobné situaci jako akcionáři. NIC JIM Z MAJETKU A.S./SVJ NEPATŘÍ. Majetek totiž patří a.s./SVJ…“?
  • příspěvky dle §15/1 přeci nejsou závazkem ale finanční úhradou za náklad za nějakou usnesenou spotřebu.

…Nákup bytu je spíše teoretická záležitost…

  • pokud si jeden byt domovníka dovedete představit jako potřebný pro „správu domu“, proč si tedy nemyslet že 3-vchodové SVJ by nemohlo mít 3-byty 3-domovníků a k tomu 3-vrátnice a 3-vrátné? (samozřejmě předpokládám, že se našla dostatečná většina (klika!) pro přijetí takového nákladného usnesení)
  • nákup počítačů pro vedení účetnictví (včetně potřebné sítě a připojení na internet) si již ale představit lze a to i v situaci, že SVJ má externího správce – zase záleží jen na „klice“ která to prosadí.

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.