Vložil Sophia (bez ověření), 31. Červenec 2012 - 15:14

Děkuji mnohokrát za Vaši odpověd.

jak píšete klíčová informace je že vodoměry a kalorimetry jsou naši vlastnictvím. Níže přeposílám 2 různé odpovědi od našeho správce a nevím co si pod tím představit, jelikož mi přijde, že si protiřečí. Pokud však ne, a kalorimetr a vodoměry nejsou našim vlastnictvím, platí Vaše odpověd, že by se o výměně nemělo rozhodovat hlasování SVJ?

  • měřidla a otopná soustava je součástí vybavení domu. Nevím, co myslíte, kdo je vlastníkem. SVJ pouze spravuje společné části domu, ale vlastníky jste samozřejmě všichni kteří jsou členy SVJ. SVJ nemůže vlastnit žádný majetek.
  • vodoměry nejsou Vaším soukromým vlastnictvím, ale jsou ve společném vlastnictví všech, stejně jako stoupací rozvody, ležaté rozvody, fasáda, střecha apod. – Vy, vlastníte pouze poměrnou část odpovídající Vašemu vlastnickému podílu

Dále bych se chtěla zeptat, zda-li přes hlasování SVJ máme povinnost měnit vodoměry studené a teplé vody současně. Četla jsem, že u studené vody je to až po 6 letech, kdežto náš správce nám tvrdil, že se musí vyměnit vše najednou.

Děkuji ještě jednou za Vaši odpověd.

S pozdravem,

EČ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.