Výměna kalorimetrů a vodoměrů

Vložil Sophia (bez ověření), 30. Červenec 2012 - 8:42 ::

Dobrý den,

při naši poslední schůzi SVJ jsme debatovali o tom, že se musí vyměnit kalorimetry a vodoměry (což ukládá zákon a je to naši povinnosti). Společnost, která náš dům spravuje nám však tvrdí, že všechny přístroje musí být v celém domě stejné a tudíž bylo nutno hlasovat, jaký typ přístrojů se u nás bude instalovat. Jelikož máme v domě cca 2 rodiny, které nikdy nedodají stavy vodoměrů a kalorimetrů včas, prý zbytek vlastníků na to doplací, jelikož estimace jejich spotřeby je reálná spotřeba se liší. Proto tedy společnost, která dům spravuje navrhovala a (silně argumentovala), že bychom měli mít měřáky s dálkovým odpočetem (podotýkám, že v našem případě skoro o 100 000Kč dražší varianta). Nakonec se také ukázalo, že ne všechny byty mají stejné měřáky, jelikož v několika bytech se musí bud vysekat zed, aby se tam navrhované přístroje vešly, nebo si ještě připlatit, aby se dali přístroje zamontovat? Je v tomto případě hlasování SVJ o výměně platné?

Chci se zeptat, zda-li typ našich vodoměrů a kalorimetrů, které si do bytu necháme namontovat vůbec může podléhat hlasování SVJ když se jedná o naše soukromé vlastnictví?? Děkuji předem za Vaše odpovědi.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.