Dlužník se odstěhoval, ale dluh zůstal….

Vložil Tomáš Chalupa (bez ověření), 20. Červenec 2012 - 13:17 ::

Zdravím, rád bych se dozvěděl, co se dá dělat, nebo co mohu dělat já v situaci, která u nás nastala.

V našem panelovém domě vlastníků, byl vlastník, co už před rokem dlužil na platbách cca. 20tis. Jelikož v té době, jsem byl dost v kontaktu s předsedou výboru, ohledně rekonstrukce domu, vím, že předseda pro vymáhání dlužné částky po dlužníkovi opravdu nic nedělal, což se mně zrovna nelíbilo. Proto jsem na něj několikrát apeloval, aby se s tímto něco začalo dělat, než se dlužník odstěhuje, nebo ať náš správce, kterého máme, upomínkuje dlužníka.

Za rok správce prý poslal upomínku na nezaplacené částky a výbor jako takový jedenkrát navštívil dlužníka u bytu a domáhal se doplacení částky (to podle sdělení předsedy).

Teď se dlužník odstěhoval, ale po něm zůstal dluh 38tis. a předseda, nám na shromáždění sdělil, že bohužel tuto dlužnou částku budeme muset uhradit my vlastníci, protože bývalý dlužník (vlastník) se k tomuto nemá a ani nekomunikuje a částka prostě na zálohách chybí. Dlužná částka má by´t rozpočítána na byt.

Toto se mně pochopitelně nelíbí, už z pohledu toho, že dle mě pro vymožení dluhu, výbor moc neudělal.

Je toto v pořádku?

Pokud ani, rozložení dluhu je správně na byt a ne na podíl?

Mohu se nějak bránit?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.