Vložil Petr, 14. Červenec 2012 - 9:00

Na téma odpovědnost výboru je zde množství vláken. Pan Lake v nich prosazuje smlouvu s výborem. Uzavřel by výbor smlouvu na odměnu 500 Kč měsíčně ?.

V původním dotaze jde o to že „… částka na vodovod přesáhla finanční rezervy, s firmou se výbor dohodl na doplatku v příštím roce, o zadlužení rozhodl sám. Byl v tomto případě v právu? Pokud ne, co porušil? Ve stanovách se takto do podrobností nezacházelo… nejsme s prací výboru a jeho jednáním spokojeni, rádi bychom ho odvolali. Kde najdu konkrétní postup“.

Nyní navrhuje do stanov „o zadlužení SVJ musí rozhodnout shromáždění, nejenom výbor. Omezení manipulace výboru s finančními prostředky do nějaké výše“.

Pravomoce výboru a shromáždění jsou ve stanovách. Stejně tak možnost svolání schůze (a její vedení) proti vůli výboru.

Ke změně stanov je třeba jistý počet hlasů. Pokud bude ve stanovách např. výše investic, o které rozhoduje výbor, tak ten může zakázku rozdělit na menší, podobně jako to činí ministerstva a obce, když mají vypisovat výběrová řízení.

Jak ve stanovách zabránit aby výbor nevybral peníze z banky a neutratil je za svoji dovolenou, nebo neposlal peníze sobě na osobní účet ?

Společenství jako právnická osoba se řídí jen ZoVB a Občanským zákoníkem ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.