Vložil lake, 11. Červenec 2012 - 12:19

Paní Evo: ano, věc se zamotává, ale zamotáváte ji Vy.

K Vašemu bodu č. 1: Vaše tvrzení se mi nejeví jako pravdivé. Ohledně předkupního práva nájemce je rozhodující kdo byl vlastníkem jednotek v okamžiku kdy je vlastník započal nabízet k prodeji. Podle Vašeho popisu tímto vlastníkem bylo družstvo, nikoliv město. Město tedy nemohlo učinit nájemci platnou nabídku podle § 22 ZoVB před pěti lety, jestliže v té době nebyla budova rozdělena na jednotky. Nelze nabízet k odkupu něco, co právně neexistuje.

Dále je Váš popis v krocích 2 až 6 naprosto zmatený. Napsala jste v minulém příspěvku jasně, že cílem je prodej bytu ve vlastnictví družstva jiné osobě. To co popisujete je něco zcela jiného a žádný kroků 2 až 6 nevede k tomuto cíli.

Co popisujete v bodě 3 (že „se stává i nový člen nájemcem bytu“) by byl právní krok ABSOLUTNĚ NEPLATNÝ pro rozpor se zákonem. Nelze platně uzavřít nájemní smlouvu k bytu, který není právně volný (je stále obsazen nájemcem na základě nájemní smlouvy).

Další Vaše fantazie je o členském příspěvku, který se zničeho nic stane majetkem jednoho z členů družstva. Už jsem Vám poradil, abyste si přečetla Obchodní zákoník a stanovy vašeho družstva. Dále ABYSTE VEŠKERÉ PRÁVNÍ KROKY KONZULTOVALI S PRÁVNÍKEM, KTERÝ VĚCI ROZUMÍ.¨Je vidět, že jste se podle této rady nezařídila.

Je třeba přestat s fantazírováním o nesmyslech a napsat o co Vám skutečně jde. Zda o uzavření nájemní smlouvy s jinou osobou než dosavadním nájemcem bytu, nebo o prodej jednotky jiné osobě. I tuto otázku Vám pokládám již podruhé, protože jste na ni neodpověděla srozumitelně a jednoznačně.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.