Vložil Petr Patočka, 21. Červenec 2012 - 13:42

Co je nad 140% je automaticky teplo odebrané k jinému účelu nežli k vytápění. Jakým způsobem chcete toto teplo určit? Předpokládám, že vycházíte z § 3 odst 2 vyhlášky 372/2001, kde je ovšem napsáno, že účtuje náklady na tuto energii vlastník na základě jejího měření nebo odborného posouzení zvlášť každému příslušnému konečnému spotřebiteli.

Tedy z mého pohledu nelze říci, že co je nad 140%, je teplo k jinému účelu. Pokud nejste předem schopen určit „proplýtvané teplo“ a pouze usuzujete, že náměry které nelze fyzikálně zdůvodnit jistě prokazují plýtvání, je tato úvaha postavena na vodě.

Slovy metodického pokynu: Je-li tepelná energie v zúčtovací jednotce využívána jinak než pro vytápění a přípravu TUV, musí se takto využívaná tepelná energie od celkově dodané energie do zúčtovací jednotky odečíst a teprve zbývající část tvoří náklady na vytápění a přípravu TUV.

I když vnitřně s Vámi v tomto souhlasím, nelze náměry nesmyslně překračující rámec vyhlášky šmahem přehodit na bedra konkrétního uživatele.

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.