podíl na společných částech objektu

Vložil Boban737, 3. Listopad 2015 - 1:03 ::

Dobrý den, zajímal by mne názor na tuto situaci – několikerým prodejem určité jednotky došlo k tomu, že tzv.samostatně neprodejný podíl na společných částech objektu zůstal zapsán ve výpisu z KN samostatně a poslední nabyvatel vlastni jen samotnou jednotku – byt. Je to chyba, nebo je to možné?

děkuji Boban 737

Vážení, dovolte abych doplnil to co je skutečností. Otevřel jsem si znovu prohlížení KN a nyní vám podám „nezmatenou informaci“ Současný vlastník jednotky X má vyjádřený podíl na vlastní stavbě a st.pozemku s jiným (i když nikoliv diametrálním) jmenovatelem než všichni ostatní (29 vlastníků). Dále není zapsaným spoluvlastníkem jednotky Y, tak jako všichni ostatní. Bývalý vlastník jednotky X zůstal zapsán s podílem na stavbě, na st.pozemku, aniž by v objektu jakoukoliv jednotku vlastnil. Podíl vyjádřený zlomkem je však o řád menší, desetinový. Bývalý vlastník má ale zapsán i podíl na jednotce Y, kterou prodal. Ptám se tedy znovu na podíl patřící k jednotce, samostatně neprodejný. To by snad měl někdo ohlídat, nebo nikoliv? Tak pane Lake, co vy na to?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.