Vložil lake, 17. Květen 2014 - 16:19

Pane Viktore, dům není ve vlastnictví SVJ. Určitě ne. A vlastníci jednotek nemohou splácet úvěr. Určitě ne. Vždyť úvěr si vzalo jedině SVJ a splácí jej samo, přímo bance. Splátky úvěru nemohou být rozpočítány „na jednotky“, protože jednotka není osoba. Jednotka nikomu nic nedluží.

Pokud fondem oprav ve skutečnosti míníte příspěvky na správu domu, proč tedy používáte zmatečný pojem, který s tím nemá nic společného?
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Položil jsem Vám jednoduchý dotaz: kdo je vlastníkem onoho zasklení. Odpověď-neodpověď zněla-nezněla, že jste o tom nic nenapsal. K tomu jsem čekal, že upřesníte, zda zasklení je uvedeno v Prohlášení vlastníka budovy jako společná část domu. Nepíšete o tom nic.

Abychom se někam dostali, budu dále předpokládat, že zasklení bylo pořízeno jako společná část domu. (Jak bylo financováno vynechávám, protože to je nevýznamné.) V tom případě neexistuje spravedlivý důvod, proč by některému vlastníkovi mělo být upíráno právo požadovat zasklení balkonu,který užívá. S tím nemá naprosto žádnou spojitost fakt, že snad tento vlastník splácí jakýsi blíže neurčený dluh za předchozího vlastníka. O zasklení ať rozhodne shromáždění. Přépadně rozhodne soud, pokud se na něj obrátí přehlasovaný vlastník.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.