§ 1202 odst.2

Vložil ward (bez ověření), 7. Červenec 2014 - 15:16 ::

jsme v podobné situaci jako

http://www.portalsvj.cz/…stniku-sv248

, v březnu proběhlo shromáždění vlastníků (podle NOZ 2012, nedostavilo se ale 100% vlastníků, proto nebyly přijaty stanovy, zvolen stat.výb. a nebylo založeno spol.vlastníků) ale schválila se tam 79% (podíl družstva tehdy 68%) obří půjčka, spousta zadávaných prací a v podstatě jakési výb.řízení na jedinou firmu co to má všechno dělat.

Nedostali jsme poštou zápis-nepřítomní na shromáždění, 3 měs.uplynuly dobrá, budeme hledat způsob jak se tomu bránit jinak(nyní má družstvo podíl už jen 34,5%), ale chci se zaptat hlavně právníků na jednu věc § 1202 odst.2:

„Na správu se použijí pravidla určená v prohlášení a pro rozhodování ve věcech správy se obdobně použijí ustanovení o shromáždění. K rozhodnutí svolá vlastníky jednotek správce; při rozhodování se nepřihlíží k hlasům správce převyšujícím součet hlasů všech ostatních vlastníků jednotek.“

Co přesně to znamená? Jestli tehdy mělo družstvo – správce nadpoloviční podíl, 68%, tak hlasování není platné? Nebo jakým způsobem se to vykládá? A je možné to pak soudně úspěšně napadnout i když už uplynuly ty tři měsíce? A nakonec, je vůbec možné, aby toto schválené platilo, když ještě nebylo založeno spol.vlastníků?

Děkuji za odpovědi

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil & (bez ověření), 8. Červenec 2014 - 10:06

    Je třeba každé 3 měsíce podávat preventivně žaloby, již se zde řešilo. Soudu se napíše, že žaloba bude upřesněna, jakmile bude k disposici zápis.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".