Vložil lake, 13. Leden 2012 - 1:51

Smlouva obsahuje tento text: "Společenství vlastníků je na druhé straně povinno nahradit správci škodu, která mu vznikla v souvislosti s výkonem správy, pokud nebyla zcela nebo zčásti zaviněna správcem."

Tohle výbor opravdu podepsal????? Vřele doporučuji: přečtěte si ve smlouvě výpovědní lhůtu a okamžitě ji vypovězte. Správce zřejmě nejedná jako profesionál. Nemá pravděpodobně uzavřeno pojištění odpovědnosti spojené s výkonem správních činností. Podle uzavřené smlouvy funguje vaše SVJ pro správce jako pojišťovna zdarma.

Příklad:
Zaměstnanec správce dojede k vašemu domu, aby do schránek vložil rozpisy záloh. Mezitím mu služební automobil někdo odcizí. Škoda bude vyčíslena na 320000 Kč a neprokáže se podíl řidiče (bude tvrdit, že automobil řádně zabezpečil uzamčením). Podle knihy jízd bude prokázáno, že šlo o jízdu, která nepochybně "souvisela s výkonem správy vašeho domu". SVJ bude platit, platit, platit.

A to jsem se nezmínil o jiných škodách, které správci mohou vzniknout např. vyšší mocí (vichřice, blesk, voda, zkrat), nebo škodu způsobí neznámý pachatel. Ve všech těchto případech může nastat situace, kdy SVJ bude opět platit.

Členové výboru, kteří takovou "výhodnou" smlouvu podepsali, jsou nepostižitelní: neodpovídají za škodu, pokud neuzavřeli písemně smlouvu o výkonu funkce, která by jim ukládala řídit se rozhodnutími shromáždění a konat s péčí řádného hospodáře.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.