Vložil PeDuPles (bez ověření), 13. Leden 2012 - 14:01

Ježišmarjá. Definici zúčtovací jednotky máte v § 2 bod a, je to zjednodušeně řečeno objekt s fakturačním měřidlem. V bodě g máte jasně napsáno, že pro účely této vyhlášky vlastníkem zúčtovací jednotky je SVJ. Dále jste se jistě dočetl, že zálohy stanovuje vlastník. Udržíte-li pár vteřin myšlenku, vyjde vám zcela jasně, že zálohy určuje SVJ.

Trval-li byste na tom, že vlastníkem zúčtovací jednotky je vlastník jednotky, pak si zkuste přečíst celou vyhlášku z tohoto pohledu znova a vyplyne vám, jakou blbost tady tvrdíte. Příklad: Náklady na tepelnou energii na vytápění v zúčtovací jednotce za zúčtovací období rozdělí vlastník na složku základní a spotřební (kde je za svůj byt vezme a komu je bude rozúčtovávat – sobě?) atd.

Ono ostatně normálnímu člověku stačí si přečíst nadpis vyhlášky (kterou se stanoví pravidla pro rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové vody mezi konečné spotřebitele), aby mu došlo, že vlastník zúčtovací jednotky a konečný spotřebitel v paneláku nebo bytovém domě asi nebudou to samé.

A o tom, že by si konečný spotřebitel určoval sám zálohy, tam vážně zmínka není. Že je vlastníkem zúčtovací jednotky SVJ je tam naopak napsáno dost jasně, a že má stanovovat zálohy konečným spotřebitelům taky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.