Vložil Ondřej M. (bez ověření), 11. Leden 2012 - 23:48

Vidím, že se bohužel diskuse vyvinula směrem, který jsem úplně nechtěl.

Rád bych zde jen zopakoval, že skutečně jde jen o to zvěrohodnit výpočet, protože pokud musí být korekce na ±40% aplikovány u poloviny bytů, není na tom něco správně, pravděpodobně nejsou zohledněny fakta, jako prostupy tepla topících bytů do okolních netopících, uvedené větrání a další faktory, jako samotná necitlivost indikátorů, kterou zmiňoval pan Patočka ap.

I on přece zmiňoval, že pokud je rozúčtování počítáno správně, mělo by ke korekcím docházet pouze výjimečně.

Pro pořádek uvedu, že naše domácnost rozhodně nepatří k „plýtvačům“, opak je pravdou. Není mi ovšem lhostejné, kdybych měl neoprávněně odebírat teplo od sousedů, proto hledám cestu ke spravedlivému výpočtu a protože minimálně pro tento rok není jiná cesta, než se spolehnout na náměry stávajících indikátorů, hledám možnost, jak na základě těchto dojít k rozumným a spravedlivým nákladům na teplo jednotlivých bytů.

V žádném případě ovšem nehledám možnosti, které by byly v rozporu se zákony, nebo logikou. Přesvědčili jste mně, že moje úvaha, byť se mi zdá, že nějakou logiku má, zřejmě v rozporu se zákonem je, takže ji nebudeme dále rozebírat.

Pokud by tedy byl nějaký návrh, jak dojít s pomocí současných indikátorů k spravedlivému a věrohodnému rozúčtování, považoval bych za přínosné ho v tomto vláknu zmínit, jinak bych diskusi ukončil a zúčastněným děkuji.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.