Vložil lolek, 29. Prosinec 2011 - 5:31
  • cit.„…Musí SV vkládat do sbírky listin obchodního rejstříku Zápisy ze Shromáždění…“
    • míním, že nemusí ale měly by. Je to jediná mně známá skutečná průkaznost přijatých usnesení „for ever“. Nezapoměňte, že manipulace s dokumentací jsou pravděpodobné a možné, zvlášť pokud jsou kontroverzní, kontroverzně přijaté nebo zápis neodpovídá skutečnosti. Platí ovšem nepochybně písemný zápis.
    • v našem SVJ je zápis 5-měsíců dostupný na vývěsním místě a u Výboru a po 6-stém měsíci (§11/3 ZoVB poslední věta) ho vložíme do rejstříku Společenství. V tomto smyslu jste upravili i Stanovy. Bohužel ani tak to ovšem nezaručuje, že některý budoucí Výbor tak svévolně přestane činit.

  • cit.„…Chtěla jsem se zeptat zda tam musí vkládat i účetní závěrku…“
    • já míním, že musí – viz. §10/4 ZoVB; §38l ObchZ – ovšem jak mi již několikráte vysvětlili na různých správních úřadech: pakliže zákon nemá jasně formulovanou část „správních deliktů“, pak úřad nebude provádět správní řízení i když by bylo porušení zákona nepochybné a prokazatelné. A je nutné se údajně obrátit přímo na soud.
      Čtením judikátů (např. 8 Cmo 374/2010) pak ale zase nabydete přesvědčení, že nemusíte vůbec NIC. Vyberte si … mezi agresí a klidem.
    • obsáhlou diskusi některých všeználků najdete v tomto vlákně

lolek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.