Vložil lake, 8. Listopad 2011 - 7:04

Pane Kopečný,
Vaše informace jsou velmi zmatené. Píšete "dům je Družstva", avšak na jiném místě tvrdíte "rekonstrukci (...) schválilo jen pár členů plus SVJ." Takže čí je dům? A jakých "pár členů" zmiňujete? Členů čeho? Jako člen družstva uplatňujete svůj názor hlasováním na schůzi družstva. Uplatnil jste? Máte možnost odvolat představenstvo družstva, jestliže nekonají podle vůle členů družstva. Odvolali jste je?

Bylo naivní domnívat se, že revitalizace bude vyžadovat od nájemců jen "malou nespecifikovanou půjčku". Že je to nesmysl muselo být naprosto jasné i v době, kdy ještě bylo možno čerpat dotace z programů Panel a Zelená úsporám.

Tvrdíte: "Celou akci nátlakem protlačili (...) a to pod pohrůžkou, že díky zvýšení DPH% dojde jinak k prodražení."
To je nelogická úvaha. Je-li dům v dobrém stavu, byla možnost prostě neprovést rekonstrukci a pak by se vás netýkala ani chystaná změna DPH: ať počítám jak počítám, DPH z 0,00 Kč je 0,00 Kč.

Tvrdíte: "Naše samospráva rezignovala na celou prodraženou rekonstrukci, ale Družstvo (...) okamžitě začalo vyhrožovat že bude požadovat peníze za projekt a pak rekonstrukci rozjela za každou cenu."
Když přeložím Vaši větu do češtiny, družstvo požadovalo uhradit náklady na projekt (odhaduji cca 100 tisíc korun). To jste odmítli a raději zvolili provést celou rekonstrukci v ceně 100krát vyšší. Na co si tedy zde stěžujete? Jste přece jako člen družstva členem družstevní samosprávy domu. Vyjadřoval jste se k tomu také, předpokládám.

A už vůbec netuším, proč Vy osobně byste si měl od družstva brát nějakou půjčku nebo úvěr. Úvěr na co? Jako nájemce platíte nájemné. To je Vaše povinnost.

Není zřejmé, proč družstvo chystalo a ze svých prostředků hradilo projekt, když nejspíše není vlastníkem domu (existuje SVJ). A proč rekonstrukci organizuje právě družstvo. To by ovšem byly otázky ne pro Vás, ale spíše pro výbor SVJ ve vašem domě.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.