Vložil lolek (bez ověření), 19. Říjen 2011 - 0:27

„Mirdo“ formulace cit.:„..dnešním rokem..“ je nesrozumitelná. Mám za to že by to mělo být „dnešním dnem“ nebo !pro tento rok a následující„. Jaká je průměrná teplota – to závisí na chování a topení jednotlivých uživatelů ve Vašem domě. A to jak se chovali zjistíte až z Vyúčtování. Měli by se chovat tak aby "službu odebírali řádně“. Což znamená v projektované teplotě (u nás třeba 16°C). 

  • ovšem někteří mají „údajně rádi zimu“ – proto jejich měřidla ITN ukazují hodnoty odpovídající 0°C – což je nesmysl – teplo k nim prostupuje od sousedů a oni buď ITN zničili nebo jej jinak ovlivnili.
  • ovšem někteří mají „údajně rádi teplo“ – proto předávají teplo z oken nebi protože ví, že „číslo z ITN“ je to podstatné (nikoliv neadekvátní a neaplikovatelný názor, že to není fyzikálně možné)

Vaše obava, že nevíte na kolik topit je tedy nerozptýlitelná. Topte tak aby jste „řádně odebírali službu“ – což je jen podle Vašich osobních požadavků na teplo. S konečnými náklady nemá Vaše „individuální šetření“ souvislost – s těmi má souvislost pouze „kolektivní šetření“ které je ale uchopitelné jen tím, že Vlastníci budou dostatečně seznámeni s tím PROČ a JAK „se chovat rozumně“.

lolek

PS: je také vhodné uvést jaká máte měřidla (elektronické;a­nachronické) a zda máte také TRV s TRH a zda je máte obojí blokováno proti demontáži a zda byl proveden tepelný audit a zda máte zateplení a zda máte nějaké Vlastníky kteří byli proti instalaci …

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.