Vložil lake, 18. Říjen 2011 - 7:20

JakubH napsal: "Tim padem me zalohy nejsou tak velke jako ostatnich"
Nesprávná úvaha. Nejde přece o placení záloh na budoucí období. Neporovnáváte platby nynějších vlastníků jednotek za období, kdy jsou vlastníky. Spor je o jenorázové vypořádání mezi družstvem a nabyvateli jednotek podle § 24 odst. 7 ZoVB, přičemž toto vypořádání se vztahovalo výhradně k hospodaření původního vlastníka (družstva) v minulém období před tím, než družstevníci nabyli jednotky do svého vlastnictví.

Příspěvek zaplacený družstvem do pokladny SVJ lze označit za dodatečný příspěvek na správu domu a pozemku podle § 15 odst. 1, a to zpětně za celou dobu, kdy dům vlastnilo družstvo. Šlo o vyrovnání závazku vzniklého za předchozí období, který přešel z družstva na nabyvatele jednotek podle § 20 odst. 3 ZoVB.

Není tedy důvod, aby ostatní vlastníci jednotek prováděli jakékoliv "dorovnání" záloh, jak se mylně domnívá správce. Vaše povinnost hradit zálohy podle § 15 odst. 2 ZoVB vznikla okamžikem nabytí vlastnictví jednotky. Tato povinnost nezahrnuje dorovnání plateb jiných vlastníků, pokud pouze spláceli dluh za předchozí období. Jestliže jiní přispěli do společné pokladny více než Vy, je to spravedlivé: vždyť dům "vybydlovali" delší dobu ještě před tím, než jste se stal vlastníkem jednotky.

Clever napsal: "Spočítejte, kolik jste přispěl na DZO vy (+ předchozí vlastník) za váš byt ..."
Pane Jakube, vůbec bych Vám neradil toto vyčíslovat "z pilnosti". Nejste povinen dělat práci za jiné. Nehledě na to, že k takovému výpočtu nemáte v ruce žádné podklady. To je věc těch, kteří tvrdí, že jste něco údajně nezaplatil na zálohách. Nechť Vám svůj dosud nepodložený názor prokáží pomocí nějakých dokladů.

Teprve až takové doklady předloží, napište to sem. Pak bude mít smysl, abychom diskutovali dál.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.