Vložil lake, 16. Listopad 2011 - 9:42

K absolutní neplatnosti návrhu na zápis právnické osoby měl soud přihlédnout z moci úřední (ex offo), a to i kdyby to žádný z účastníků nenavrhl. Kdokoliv. kdo prokáže právní zájem, má nyní možnost ohradit se proti stavu zapsanému v rejstříku a poukázat na rozpor s platnými stanovami. Stanovisko soudu neznáme; možná dospěl k názoru, že část stanov zakazující vlastníkovi jednotky členství ve výboru je v rozporu s ústavou. Nevím.

Soud měl vyjít ze zápisu o volbě. Koho jste tedy volili: Josefa Nováka, nebo právnickou osobu? To je snad ze zápisu jednoznačně patrné. Nebo ne? Dosud jste zde zápis necitoval. Pokud jste zvolili Josefa Nováka, proč jste tedy prostě nepožádali o jeho zápis do rejstříku?

Vaše chyba byla (jak už dříve upozornil pan Pavel i já), že jste rejstříkovému soudu podstrčili zbytečně jakási lejstra navíc o plných mocích a o vzájemných vztazích zvolené fyzické osoby k určité právnické osobě. Soud by jistě nezapsal o co jste jej nežádali. Chyba je na straně výboru SVJ. Sami jste se chytili do vlastní pasti.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.