Vložil lake, 14. Říjen 2011 - 6:24

Pane Předsedo SVJ,
totéž jsem Vám přece napsal o den dříve zde: http://www.portalsvj.cz/…clena-vyboru#… . Takže ještě jednou znovu:

  • Pokud byl zvolen Josef Novák, dokládáte rejstříkovému soudu pouze jeho podpisový vzor a čestné prohlášení (souhlas s výkonem funkce). Pokud jste k žádosti přiložili nějaký nadbytečný papír, popletli jste tím soudce a teď máte problém.

Žádné zmocnění od kohokoliv soudu nedokládáte. A je v tomto případě zcela jedno, zda na tom papíru byl jako zmocnitel uveden občan Franta Vonásek, nebo právnická osoba, jejímž jednatelem je Franta Vonásek. Obojí je špatně, obojí je pro rejstříkový soud bezvýznamná informace, která mu neměla být sdělována. Mimochodem, pan jednatel by měl umět v písemném právním úkonu rozlišit, zda jedná za právnickou osobu. nebo za sebe.

Druhá z obou možností (osoba zmocněná fyzickou osobou) by ostatně byla v rozporu s běžně uplatňovanou podmínkou, že funkce ve statutárním orgánu je osobní povahy (ObchZ). Už jsem se o tom zmínil v předchozím příspěvku: Franta Vonásek – pokud byl on sám do výboru zvolen – nemůže zplnomocnit Josefa Nováka ani jinou osobu, aby se nechala do rejstříku zapsat namísto něho.

  • Pokud jste snad zvolili do výboru právnickou osobu, pak jste tím porušili vaše stanovy. Volba je absolutně neplatná a rejstříkový soud by měl z tohoto důvodu odmítnout provést záznam.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.