Vložil lake, 16. Září 2011 - 17:33

Pane Laco,
píšete, že se neorientujete v právní problematice a je to znát. Váš názor, že "vlastníci BJ tvoří pospolitost zvanou SVJ" je mimo realitu. SVJ je právnická osoba, zapsaná v rejstříku. Má svůj statutární orgán a svůj nejvyšší orgán. Vede účetnictví. Není to "pytel plný vlastníků", jak se nesprávně domníváte.

SVJ může zastupovat vlastníky a jednat ve věcech domu pouze v rámci okruhu činností podle Zákona o vlastnictví bytů. Jenže zřejmě Vám asi potřetí ušlo, že zde probíráme něco zcela jiného: stavební řízení, k jehož zahájení není SVJ oprávněno, protože není vlastníkem.
Pokud by tomu bylo tak, jak se domníváte Vy, pak byste dnes večer mohl přijít domů a zjistit, že SVJ mezitím prodalo Váš byt (samozřejmě po řádném odhlasování 75% většinou). Podle Vás a pana Stevena přece SVJ zastupuje vlastníka jednotky automaticky, i bez jeho svolení, že ano.
Jděte tedy oba spát pod most a přemýšlejte, kde jste udělali chybu...

Zákon o vlastnictví bytů přímo v třetí větě ustanovení § 11 odst. 5 výslovně vylučuje použití tříčtvrtinového hlasování pro účely stavebního zákona i jiných zákonných předpisů. Pokud jste se rozhodl neřídit se zákony, jste s panem Stevenem (a některými ouředníky Stavebních úřadů) na jedné lodi.

Pokud jde o § 103 Stavebního zákona, netuším co byste ode mne chtěl vědět a Vy nejspíš taky ne.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.