Vložil Petr Patočka, 4. Srpen 2011 - 9:50

Tak už máme spočítána čidla, všichni jsme se přesvědčili kolik je „dvě“.

Tak budeme pokračovat. Dvoučidlový indikátor v režimu jednočidlový se spouštěcím čidlem, se takto nazývá né proto, že má dvě čidla (to by se jmenoval dvoučidlový se spouštěcím čidlem), ale proto, že to je jen vylepšený princip indikace tím, že umí poznat zejména vytápění v letní sezoně a v obdobích se sníženou dodávkou tepla, tedy primárně podzim a jaro. Je vcelku jedno, že to je zařízeno pouze nastavením softwaru. Prostě je jednočidlový s vylepšením.

Ale zajímat by nás měl ten opravdu dvoučidlově dvoučidlový. Tedy jak sám správně píšete (tedy s detekcí tepelného gradientu). Teplotní gradienet, je rozdíl dvou hodnot. Jedna je celkem jasná. Teplota topného tělesa. Ale co je ta druhá? Sám píšete Druhé čidlo (těsně pod krytem na místě odvráceném od radiátoru) nemá za úkol měřit teplotu místnosti, tak rozdíl jakých dvou teplot teda sakra ten indikátor měří? A pokud někdo tvrdí, že v indikátoru těsně pod krytem měří teplotu místnsoti, tak buď kecá nebo no prostě kecá.

Jentak mimochodem, onen indikátor WHE30 je stále nabízen ve dvou standardních provedeních a to cituji: 1-sensor / 2-sensor heat cost allocators of the series WHE30, tak prosím netvrďte, že už je nikdo ani vlastně nevyrábí.

Pokud mi dáváte na výběr mezi úplně špatným a jen hodně špatným typem indkikátoru, tak opravdu nevím jakou cestu si vlastně mám vybrat, když jsou obě špatné. Nebo že by stálo za to, se podívat jestli to náhodou někdo neumí přeci jen o něco lépe?

P.S.: nebojte, marketingové plky výrobců, dovozců, prodejců a podobných týpků znám. Ty zde nemusíte opakovat.

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.