Vložil Láďa, 31. Červenec 2011 - 9:12

Děkuji za odpověď. Náš dům není tak bohatý, aby jsme si mohli dovolit kupovat laciné věci, i když pokud si vybereme známou a ověřenou firmu, tak ani zde by jsme asi neměli jistotu kdo IRTN vyrobil, ale alespoň se u těchto firem většinou nechá uplatnit záruka. Vyregulování soustavy by mělo být provedeno firmou, která nám montovala termoventily a IRTN . Ale učiním raději ještě dotaz.

Na vícečidlové IRTN jsme se ptali z důvodu, zda by následně mohlo proběhnout rozúčtování spravedlivěji a postihnout tak ty majitele BJ, kteří neúměrně plýtvají teplem, ale také ty BJ, které neúměrně šetří a nechají se vytápět okolními byty částečným prostupem tepla stěnami a stropy. Zbývající rozdíly od + a – odchylky se pak započítají (rozpočítají) pouze těm, kteří se spotřebou pohybují právě ve vymezeném optimálním rozsahu –25% až +40%.

Na jakém základě by jsme mohli udělat úpravu alespoň té mínusové –25% hodnoty pokud by to neodporovalo zaklínací 372 ? Připouští tato vyhláška nechat si upravit spodní hranici –25% (která dle rozúčtovací firmy odpovídá spodní teplotě pro vytápění 16 st.C) na hranici na – 12,5% (která by měla odpovídat spodní teplotě 18 st.C, tak jak nám to tato firma uvádí v rozúčtování) a tak přimět alespoň „slušně řečeno šetřílky“, aby se i oni více podíleli na úhradě rozdílů, když už to vyhláška nepřipouští u těch +40%-ních ? Děkuji Láďa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.