Vložil lake, 30. Červen 2011 - 6:46

Jak už bývá zvykem, v jiném dokumentu IOP jsou příjemci podpory definováni úplně jinak. Prováděcí dokument IOP 2007–2013 ze dne 29.06.2009 říká o příjemcích podpory toto:

Aktivita 5.2b) a část 5.2c) – regenerace bytových domů:
Příjemci:

vlastníci bytových domů – vlastníky mohou být obce (zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů), bytová družstva či další obchodní společnosti (zákon č.513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů), vlastníci jednotek sdružení ve společenství vlastníků jednotek podle zvláštního zákona (zákona č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů), další právnické a fyzické osoby vlastnící bytový dům (např. nestátní neziskové organizace v případě zajišťování moderního sociálního bydlení).

Tato definice je již v souladu s realitou. Příjemci podpory podle toho jsou přímo jednotlivé osoby - vlastníci bytú, nikoliv SVJ. Společenství je nejspíše (podle toho co píšete) žadatelem. Spojte se s odpovědnými osobami, které na obecním nebo krajském úřadě mají na starosti monitorování projektu. Nechť vám sdělí, jaké doklady vyžadují a po kom; při tom samozřejmě nemohou požadovat, aby SVJ švindlovalo při vedení svého účetnictví a vykazovalo majetek, který nevlastní.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.