Vložil 566a567, 27. Červen 2011 - 10:41

Tady se více než dobrý a den hodí:

Chytrej a starej!

Citace byla provedena ze stanov, které jsou stanovami našimi a přitom stanovami, které navazují a zpřesňují aplikaci vzorových stanov na společenství.

Možná je to poněkud méně obvyklé, neřku-li výjimečné, ale tohle byla nejlepší cesta.

Pokud potřebujete vysvětlit společenství složenému z lidí, kteří mají sotva základní vzdělání, není to možné dělat tak, že budu moci nechávat projít shromáždění čteními „téměřopisů“ vzorovek. To bychom tam seděli ještě nyní, kdy nám skončilo funkční období!

Když nechám vzorovky žít, zůstávají tak přílohou obecně platného právního předpisu (vyhlášky ze Sbírky) a tento nemusím jako předseda, navrhující s výborem nové stanovy, vůbec řešit. To ať se každý učí sám.

Ale pokud chci schválit od shromáždění „sedláků“ stanovy, tak musím udělat to, aby mi jim všichni porozuměli nebo se mi budou schopni při první příležitosti vymlouvat, že tomu či onou nerozuměli. A já nebudu mít čísté svědomí, že věděli, s čím sohlasí. Tedy se dalo vyjít jediným způsobem.

Na třech listech vypsat odlišnoti proti vzorovkám. Vy tu k tomu budete mít pysky, když se to líbilo i dvěma hlavám na NSS, to mě fakt rajcuje!

A proto! Nechtěl byste mě pozvat k vám do společenství, abych se u vás v domě poptal, kolikrát se četly stanovy, kdepak to máte zapsané a vůbec celý zápis, kdo čemu neporozuměl a pro koho se ten daný text rozebíral, zdalipak je vlastníci chápou a kdy jste každému vlastníkovi předal jeho výtisk stanov jako členovi společenství? Nebo také patříte mezi ty „staré struktury, pardon“, předsedy, kteří mají maximální zájem, aby všichni kolem byli tupé stádečko a poslouchalo?

Machruje tady a přitom má … místo JUDr. leda tak PUDr., hradlář jeden! /-:

Filip, Praha 42 – POSTOLOPRTY, 566a567@seznam.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.