Vložil lolek (bez ověření), 19. Červen 2011 - 16:57

Pane Účetní, když již opisujete, tak já si z Vašeho opisu také něco „zvýrazním“…:


Co se týče věcného řešení Vašeho problému, jsme toho názoru, že § 10 odst. 4 zákona o vlastnictví bytů předepisuje z ustanovení obchodním rejstříku obdobné použití na rejstřík společenství vlastníků jednotek jen těch ustanovení, jež jsou obsažena v obchodním zákoníku a občanském soudním řádu. Jelikož povinnost zveřejňovat účetní závěrku je obsažena v § 21a zákona o účetnictví, domníváme se, že se na společenství vlastníků jednotek nevztahuje.Toto naše stanovisko však není pro soudy žádným způsobem zavazující.
 …
  • jak rád uvádí jeden „judikátofil“ – je to jen názor „nějakého ministerského ouředníka“
  • k Vámi vytrhnutému uvedu: (přestože nemám přesné znění dotazu pí Klainové zaslané na MS)
    Dotaz pí Klainové „Má SVJ povinnost zveřejnit účetní závěrku za rok? (zveřejňovat = v „OR“)
    Odpověď MS podle mně sděluje, že
    MS se domnívá, že povinnost zveřejňovat závěrku v SVJR (jak je uvedena v §21a ZoÚ) SVJ nemá – ovšem NE proto, že §21a ZoÚ se týká subjektů zapisovaných do OR jímž SVJ není, ale proto, že §10/4 ZoVB odkazuje jen na ObchZ a OSŘ… (kde povinnost zveřejnit zjevně ve znění §38i/1c ObchZ MS nenalezlo)
  • za sebe uvedu: že pí Klainová na svých stránkách uvádí nejen stanovisko MS ale také opačné vyjádření SČMBD. A snad se shodneme na tom, že závazné je stanovisko soudů – pro jistotu několika. Takže dokud někdo neuvede nějaký trefný judikát z NS,US tak jsou zde jen dva opačné názory na to zda zveřejňovat či nikoli 

Nikomu nevnucuju, že mám patent na pravdu – touto nemocí zde trpí konkrétní zde přispívající judikátofil se svými povýšenými invektivami.

 lolek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.