Vložil jardaparda, 20. Květen 2011 - 20:41

Ne, a taky to tak doufám nedělám. Ostrej tón znamená důraz, nikoliv sarkasmus. A ostrej tón je důraz buď na to, že se někdo ptá víckrát na to samý, i když již bylo zodpovězeno; na to, co již tu bylo několikrát; na to, na co chce člověk dát důraz, protože ostře nesouhlasí s okolními názory atd. atp.
Ani na ironii není nic špatnýho, např. ke vzhledu domu se hodila, a důraz byl kladen na to, že dle definice některejch by vzhled domu bylo milion dalších, zcela nesmyslnejch věcí, což si jiní evidentně neuvědomují (striktnost v tom by vedla jedině k tomu, že tu a onde by "porušovali" něčí výklad zákona skoro úplně všichni vlastníci).

V jinejch otázkách si někteří vztahují různý větný obraty na sebe ve stylu, ve kterým nejsou zamýšleny, natož zamýšleny sakrasticky, a v tom vám nepomůžu.
A pokud už jsem použil dost příkrý a hovorový slova na něco, tak to rozhodně nebylo v tomto vlákně, a byla to jen vyšší forma důrazu, důvodná ve vidění možný katastrofy (např. zde: http://www.portalsvj.cz/diskuse/hlasovani-na-shromazdeni-3#comment-38104 - mimochodem, v návrhu projitém do parlamentu to již skutečně tak nebude - a kdyby lidi nedávali dostatečně ostrý názory a připomínky, tak tam tenhle hazard zůstal).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.