Vložil lake, 9. Květen 2011 - 9:38

Pusher,

provozování fyzické ostrahy objektu spadá pod správu domu a pozemku, jestliže to je uvedeno v Prohlášení vlastníka budovy jako součást činností správy. Tak tomu bývá ve větších domech. U Vás ale půjde nejspíše o dodatečně zřízenou SLUŽBU.

Soudím, že vlastníci jednotek jsou povinni odebírat pouze ty služby, které mají výslovně uvedeny v kupní smlouvě a v Prohlášení. Jakákoliv služba navíc (kabelová TV, ostraha garáží, internetové připojení, donáška pizzy do bytů, atd.) musí být odsouhlasena těmi, kdo jí budou využívat a pouze oni jí také budou platit. Nelze vlastníkovi jednotky vnutit poskytování služby, která není vyžadována právním předpisem a není uvedena v Prohlášení ani v kupní smlouvě.

Musíte tedy v první řadě mít dohodu těch, kteří službu využijí, o způsobu rozpočítávání nákladů. Nabídněte těm, kdo nemají v garáži vozidlo, že budou platit sníženou částku. Pokud se nepodaří získat souhlas všech vlastníků, pak zřejmě náklady na ostrahu se budou rozúčtovávat pouze mezi ty, kteří o ni mají zájem.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.