Vložil Pavel, 23. Březen 2011 - 14:59

Bladylady,

v poslední době se zde ve zvýšené míře vyskytují přispěvatelé, kteří rozsáhle citují z právních předpisů, které se na SVJ nevztahují. Navazují tak na jednoho přispěvatele, který neúnavně kopíroval rozsáhlé notoricky známé pasáže ze ZoVB, které se však tématu ve vláknu vůbec netýkaly.

Předpisy mají v úvodních ustanoveních napsáno na jakou oblast a na jaké subjekty se vztahují.

Vy citujete ze zákona o veřejných zakázkách, který začíná:

§ 1 Předmět úpravy Tento zákon zapracovává příslušné předpisy Evropských společenství1) a upravuje

  1. postupy při zadávání veřejných zakázek,
  2. soutěž o návrh,
  3. dohled nad dodržováním tohoto zákona,
  4. podmínky vedení a funkce seznamu kvalifikovaných dodavatelů a systému certifikovaných dodavatelů.

Pokud nemáte ve stanovách nebo v rozhodnutí shromáždění, že se budete tímto zákonem řídit, tak se výbor samozřejmě tímto zákonem řídit nemusí.

Pokud zde někdo psal, že výbor MUSÍ předat KK „originály i kopie“ dokladů, tak to byl jeho soukromý laický názor, který určitě neopřel o nějaký předpis, protože takový obecně závazný předpis není. Obecně doporučuji u přispěvatelů, kteří nedokáží uvést číslo či název předpisu, jejich názory (často spíš pocity) brát s velkou rezervou.

Pokud někdo tvrdí, že tato povinnost vyplývá „ze zákona“ tak nemluví pravdu (netvrdím, že přímo lže, ale pouze nezná předpisy).

Nikdy jsem netvrdil, že výbor si může beztrestně dělat co chce. Naopak jsem upozorňoval na jeho odpovědnost např. zde: http://www.portalsvj.cz/…jme-existuje

Nevím z čeho dovozujete, že SVJ není nezisková organizace. SVJ je nezisková organizace což lze dovodit z daňových a účetních předpisů.

Snad jediné v čem s Vámi souhlasím je, že SVJ není zrovna dokonalý právní subjekt.

K vyjasnění jeho záludností však nepřispějete bezmyšlenkovým kopírováním nesouvisejících textů nebo psaním různých tvrzení, která nevychází z českého právního neřádu.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.