Vložil Vladimír Janál (bez ověření), 22. Únor 2011 - 19:34

Ano, beru na vědomí. Snad nejdéle platný předpis o vyřizování stížností… byl zrušen. Škoda jen, že nebyl nahrazen něčím jiným, lepším, použitelným pro praktické využití.

Základní učební pomůckou pro všechny studenty oboru správního práva je (nebo byla) učebnice od Dr. Dušana Hendrycha a kol. Správní právo, kde se k danému tématu dozvíme, že „stopadesátka" ve skutečnosti není žádným právním předpisem – a tudíž zavazující – není ( str. 351dole ) a na druhé straně na ni při několika příležitostech odkazuje jako na funkční, platný a závazný právní předpis ( viz. např. str. 191, 355 a další ). Tolik jsem zaregistroval již dříve z obsahu jedné eseje o vyhlášce č. 150/1958 Sb.

Bohužel čas letí a v současné době je vše jinak.

Přesto se domnívám, že bývalé vyhlášky č. 150/1958 se dá využít i v současné době. Snad pro svoji dokonalost přežila takovou dobu a z jejího obsahu dodnes čerpá mnoho institucí, pokud vydávají vlastní směrnici o vyřizování stížností. Zaregistroval jsem, že mnohdy jsou doslovně citovány některé pasáže.

O tomto ale diskutovat nechci.

Jenom tak na okraj uvádím, že je zde pro výbor SVJ nabízí možnost vydat si také pracovně organizační směrnici SVJ o vyřizování různých podání („stížností“) vlastníků jednotek. Tento vnitřní dokument po schválení na schůzi shromáždění by mohl sloužit pro usnadnění práce řídícího orgánu. Tolik na vysvětlenou proč jsem se zapojil do diskuze.

S pozdravem JaV.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.