Vložil rivr, 24. Leden 2011 - 2:12

Kdo má právo „žádat“ a „co“ najdete ve smlouvě mezi SVJ a Správcem. Vaši situaci chápu, protože jsme nyní v obdobné situaci. Byla podána reklamace kterou v našem případě Správce nejprve odmítl a pak se schoval za Výbor (který tím dostal do neřešitelné situace – údajně je vše dobře, jen jeden Vlastník si vymýšlí). U nás bohužel ale není vůle nic měnit (ani od Shromáždění)

No… Vlastník kterému se to nelíbilo se rozhodl podklady pro Vyúřtování získat žalobou a to tak jak ukládá Vyhláška 372/2001 §2j s náležitostmi dle §7/2 včetně příslušenství (§121/3 ObčZ).
Dle právníka našeho Vlastníka jsou doposud zaplacené zálohy nevúčtované a tedy neoprávněné. Žaloba kterou náš Vlastník tedy podal – podal proti SVJ (protože mu Shromáždění kroky proti Správci znemožnilo) a to na vrácení všech nevyúčtovaných záloh za 3 roky nazpět.

Zřejmě tedy ani Vaše Vyúčtování neobsahuje uvedené náležitosti.
Čeká Vás tedy zřejmě znova opětovná obtížná výměna Správce (budeli vůle ve Shromáždění).

rivr

PS: bohužel co zatím nevíme je, zda pokud SVJ prohraje – a náhrada bude dle §13/7 ZoVB… na kom vymáhat škodu? – po těch co hlasováním rozhodli o setrvání stávajícího Správce a tedy i jeho praktik.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.