Vložil lake, 4. Listopad 2010 - 19:00

Pane Balusko,
v první řadě si přečtěte zákon č. 72/1994 Sb. o vlastnictví bytů do § 16 a stanovy vašeho SVJ. To Vám dá představu o právech a povinnostech družstva plynoucích z členství v SVJ. Zejména si ujasněte jaký je spoluvlastnický podíl družstva na společných částech domu. Podle toho se počítá síla hlasu při rozhodování v SVJ.

Nerozumím stále tomu, co jste napsal:
Jestliže shromáždění SVJ zvolilo členy výboru a schválilo výši měsíční zálohy na správu domu podle § 15 odst. 1 ZoVB, muselo se tak stát s aktivním přispěním družstva - hlasovali jste pro. Shromáždění SVJ bez účasti družstva by pravděpodobně bylo neusnášeníschopné (odhad podle prostého počtu jednotek). Bez aktivní účasti družstva se tedy nemohlo nic z uvedeného odsouhlasit.

Takže nerozumím, proč jste jako předseda družstva hlasoval pro složení výboru SVJ i pro částku měsíční zálohy, a nyní k tomu máte dodatečně výhrady. Co jste si o placení odhlasovali později na členské schůzi družstva je zcela bezvýznamné. Námitky a návrhy družstva (např. ke kalkulaci nákladů na správu) uplatňujte na shromáždění SVJ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.