Vložil Anonymousjeje (bez ověření), 28. Říjen 2010 - 20:15

Dobry den,

pisete > Teď je potřeba, abyste to „dotáhli do konce“, tj. svolali ustavující shromáždění, na kterém si schválíte stanovy, statutární orgán, bude přítomen/a notář/ka, který vyhotový notářský zápis. Ten se zašle na Obchodní rejstřík, kde přidělí IČO.

>

Takze toto je opravdu to jedine co musim udelat?

dale pisete > ustavující shromáždění – jsou na něj pozváni všichni vlastníci bytových jednotek. Pro schválení základních dokumentů a bodů stačí, když se jich dostaví nadpoloviční většina – podle podílu na společných částech budovy.>

Toto by mohlo byt dulezite, mozna ze se vsichni nedostavi, ale nadpolovicni vetsina to bude. Co myslite tedy presne schvalenim zakladnich dokumentu?

v zakone se pise > 5) K přijetí usnesení o změně účelu užívání stavby6) a o změně stavby7) je zapotřebí souhlasu všech vlastníků jednotek. Jde-li o modernizaci, rekonstrukci, stavební úpravy^7a) a opravy společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, postačuje souhlas tříčtvrtinové většiny všech vlastníků jednotek. Ustanovení zvláštních právních předpisů^7) tím nejsou dotčena. > Jde mi o to jestli je to mozne nejak upresnit. Mame tu nekolik situaci.

  1. na ucte SVJ je dostatek penez: – je mozno modernizovat a delat neodkladne opravy, postaci 75 % hlasu. Co kdyz je potreba udelat neodkladnou opravu, ale neni potrebnych 75 % hlasu?
  2. Na ucte SVJ neni dostatek penez, ale presto si 75 % vlastniku preje udelat nejakou rekonstrukci ci modernizaci, ktera neni bezpodminecne nutna, musel by se pak brat nejaky uver za ktery by rucilo SVJ jako celek?

tzn., aby se predeslo nekterym situacim, je mozno do stanov zadat, ze nad ramec prostredku na uctu SVJ se budou moci realizovat pouze bezpodminecne nutne a bezodkladne opravy, jako napr. vadna strecha, praskle potrubi vody apod.?

Dale co se tyce pojisteny bytoveho domu jako celku, je ze zakona povinne? Revize se taktez musi delat, dle zakona?

Dalsi otazky budou nasledovat az to podrobneji prostuduji. Zatim diky

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.