Vložil PeDuPles (bez ověření), 2. Září 2010 - 9:42

Pane lake, my si asi nerozumíme. Jsem předseda a zároveň dělám správu, včetně evidence a účetnictví. Pro prezentování čísel vlastníkům používám pro tisky stejně export do excela a není tedy nejmenší problém přidat sloupeček s rozpočtem stavu záloh na správu na jednotlivé vlastníky.

Samotné vlastníky ale vždycky zajímá hlavně celkový disponibilní stav záloh, tedy částka, kterou máme k utracení, nikoli jejich fiktivní podíl na této částce, jejíž „vyúčtování“ je pouze informativní, když nespotřebovaný zůstatek se převádí do dalších let a při prodeji bytu se rovněž nevrací.

Ale jak říkám, mé programové vybavení mi zjištění stavu po jednotlivých vlastnících umožňuje pro jakoukoli položku; jen se mi zdá, že zrovna znalost mého podílu na zůstatku záloh na správu není číslo, které bych jako vlastník potřebovala vědět. Nicméně na požádání jsem schopna ho kdykoli aktuálně sdělit.

Pro mou práci je ale mnohem důležitější znát jiná čísla, většinou ta kumulovaná, vypovídající o finanční situaci SVJ. Teprve jsou-li tato čísla nevyhovující, je potřeba jít do analytiky a zkoumat příčinu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.