Vložil Anaj (bez ověření), 30. Srpen 2010 - 13:34

Nečtu špatně – tvrdíte, že „Při převzetí bytu zavolali předsedu SVJ, který mi řekl, že na opravu je úvěr 4 mil. Kč na 25 let a splácí se to z fondu oprav.“

To bych chtěla vědět, kdo půjčil takovou částku, která banka, aniž by si své finance nezajistila zástavou domu.

Podívejte se na http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ na levé straně pod INFORMACEMI Z KN klikněte na budovu,vyplňte název obce, další krok, bude část obce a nakonec číslo domu. Otevře se Vám list vlatnictví domu, pod seznamem všech vlastníků najdete další údaje, vztahující se k domu. Jsem přesvědčena o tom, že tam najdete zápis – zástavní právo smluvní.

Když kliknete na číslo Vašeho bytu otevře se Vám list. vl. Vašeho bytu. Zjistíte, pokud to ještě nevíte, jestli je byt zatížen nějakým věcným břemenem, nebo zástavním právem. To jsou základní informace, podrobné jsou pak z výpisu z KN.

Vy jste nevyužil všech dostupných informací, jako každý zodpovědný kupující, na základě těchto informací jste se mohl rozhodnout.

Tak , jako Pavel jsem přesvědčená, že jste podveden nebyl a u soudu a policie neuspějete, ale pokud máte pocit, že to tak není, tak máte možnost podat trestní oznámení, ale je to ztráta času. Byt jste koupil na základě kupní smlouvy, kde jste se dohodli na tržní ceně, která je obvyklá v místě ve kterém jste byt kupoval. Když se podíváte na znalecký posudek, který byl zpracován pro FÚ, zjistíte, že znalec stanovil cenu bytu podle jeho stavu, bez ohledu na to, jak vypadá dům a prodávající zaplatil daň z převodu podle kupní smlouvy, kde cena bytu byla určitě vyšší než stanovená znalcem.

Užívejte si toho, že jste majitelem bytu a podílu na domě ,za který se nemusíte stydět.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.