Vložil Pavel, 11. Prosinec 2010 - 1:04

Piráte,

asi jste nečetl můj příspěvek č. 12, i když na něj reagujete.

Napsal jsem: „Termín s přesností na 14 dní je znám rok dopředu, konkrétní termín vyhlašujeme nejméně měsíc dopředu. Materiály jsou většinou také měsíc předem k nahlédnutí.“

Za těchto podmínek jsou Vaše „argumenty“, že někdo má směnný provoz či je v cizině, nesmyslné (když už používáte tuto rétoriku). Když vlastník ví rok resp. měsíc dopředu, kdy bude shromáždění, tak snad může udělit plnou moc.

Že se může stát nehoda či náhlá nemoc to připouštím. Ale to se nestane u 30–40% vlastníků, kteří pravidelně nechodí.

Prosím uveďte dalších 101 příčin, které brání vlastníkovi, aby se nemohl účastnit osobně nebo na základě plné moci. Nebo je to také další Váš nesmysl?

Totálním nesmyslem je hodnotit naše SVJ, že „schůzujeme nepřipraveni, zdlouhavě a příliš často“. Jak můžete hodnotit naše SVJ, když o něm nic nevíte?

  • Shromáždění je jednou ročně. Pro Vaši informaci to ukládá zákon. Stojí za to se se zákonem seznámit, když už chtete něco napsat k problematice SVJ.
  • Doba je tak od 18,30 do 21 hod. Máme 141 jednotek, pokud chce výbor poskytnout prostor vlastníkům, tak to vyžaduje nějaký čas. Sám uvádíte, že každému členu musí být poskytnout prostor k vyjádření. A to zabere nějaký čas. Trochu si protiřečíte, že?
  • Tvrdit, že jsme nepřipraveni je pouze Váš výmysl a totální nesmysl. Měsíc dopředu jsou materiály rozesílány emailem. Před vlastním shromážděním pořádá výbor 2–3 setkání se zájemci, kteří se chtějí zeptat na podrobnosti v rozesílaných materiálech, nebo kteří na shromáždění nepřijdou např. pro směnný provoz nebo pobyt v cizině. Když se jim materiály vysvětlí, tak většinou zanechají u někoho plnou moc. Na vlastním shromáždění promítáme na plátno hlavní údaje z jednotlivých materiálů a návrhy usnesení. Byl jsem i na shromáždění jiných SVJ. Rozhodně si nemyslím, že naše shromáždění máme nepřipravené.

Piráte, jděte si prudit někam jinam, když o problematice SVJ nic nevíte a o situaci v jednotlivém SVJ ani nic vědět nemůžete. Připomínáte mi české politiky, kteří také stále něco plkají, jen aby se o nich vědělo, že existují.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.