Vložil lake, 11. Červenec 2010 - 13:05

Nemyslím si, že by existovalo více způsobů přepočtu započitatelné podlahové plochy. Existuje pouze jediný způsob a ten je uveden v § 2 písm. (e) vyhlášky č. 372/2001 Sb.. Od tohoto způsobu se při výpočtu nákladů na vytápění nelze odchýlit.

Korekční koeficient pro rozdílné výšky místností je pouze jedním z více koeficientů vyjmenovaných v příloze č. 1 části A vyhlášky. Při jeho výpočtu se zohledňuje objem vytápěné místnosti (což při vodorovném stropu znamená poměr výšky místnosti k výšce převládajících místností v domě).

Dále se použije přepočítávací koeficient u místností bez otopného tělesa, které s vytápěnými přímo sousedí. Pro místnosti bez otopného tělesa, avšak s neizolovaným potrubím se stanoví příslušný koeficient opět podle přílohy č. 1. Ta obsahuje i přepočet pro odlišnou výpočtovou teplotu místnosti a různý způsob využití místnosti.

Tazatelka by měla v první řadě položit svůj dotaz přímo rozúčtovateli, který je povinen seznámit ji se způsobem výpočtu započitatelné podlahové plochy všech místností v domě (§ 7 odst. 3 vyhlášky).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.