Vložil dragonx13, 1. Červenec 2010 - 10:36

A co Vam pane lake rika obchodni zakonik, § 239, odstavec 4 I) kde se pise:

Do působnosti členské schůze patří:

  1. rozhodovat o prodeji nebo jiných majetkových dispozicích s nemovitostmi, ve kterých jsou byty, nebo s byty; takové rozhodnutí může členská schůze přijmout jen po předchozím písemném souhlasu většiny členů bytového družstva, kteří jsou nájemci v nemovitosti, které se rozhodování týká; !!! to neplatí, jestliže družstvu vznikla povinnost převést byt nebo nebytový prostor do vlastnictví člena, který je nájemcem. !!!

A druzstvu na zaklade vyzvy v roce 1995 tato povinnost vznikla, tudiz si nikdo nic na nejake clenske schuzi nemohl dle platne legislativy schvalit bez clenu dane samospravy!!!

Takze, ac clenove vymenu oken chteli, rozhodne nikdo neodsouhlasil vysi uveru a na kolik let se uver bude splacet, nikdo z clenu samospravy neodsouhlasil tyto skutecnosti, rekonstrukci balkonu ktere SBD kompletne rekonstruovalo pred 4 lety, nikdo nesouhlasil s osekanim omitky a stavajiciho zatepleni a nasledne noveho zatepleni atd. atd.. neexistuje zadny zapis z nejake schuze kde by se toto projednalo.....a znovu zduraznuji, ze dle obch. zakoniku ma li SBD povinnost prevadet byty, nemuze si na zadne clenske schuzi schvalit co jej napadne.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.